Sfaturi utile

In cele ce urmeaza va prezentam cateva sfaturi in ceea ce priveste o expluatare corecta a anvelopelor.

Inspectia periodica a anvelopelor.
Este recomandat ca la fiecare doua saptamani se verificati  vizual starea anvelopelor inclusiv presiunea acestora. Daca suspectati existenta vreunei deteriorari trebuie sa apelati imediat la un service profesional de anvelope.

Anvelopele se pot deteriora fara ca soferul sa realizeze acest lucru. Asadar , daca descoperiti ceva suspect in timpul rulajului esre recomandat sa opriti vehiculul si sa inspectati vizual starea exterioara a anvelopelor. Acestea nu trebuie sa prezinte taieturi, crapaturi, fisuri sau umflaturi. In cazul in care sesizati aceste defecte trebuie apelat la un service specializat de anvelope.

Anvelopele trebuiesc protejate in ceea ce priveste suprasolicitarile . Va recomandam sa nu rulati supraincarcat, sa nu treceti brusc peste obstacole, sa feriti pe cat posibil corpuri straine aparute pe calea de rulare, sa conduceti pe drumuri neamenajate, care nu sunt destinate autovehiculelor rutiere, sau sa folositi anvelopele in alte scopuri decat pentru care au fost proiectate.

Anvelopele trebuiesc periodic schimbate intre ele pentru a realiza o uzura uniforma , totodata se recomanda si verificarea geometriei rotilor si echilibrarea acestora.

Intotdeauna trebuie sa echipati autovehiculul dumneavoastra cu anvelope adecvate sezonului in care rulati, si sa va asigurati ca limita de uzura a acestora este peste cea recomandata de producator.

Durata de utilizare a unei anvelope este de cel mult zece ani, si se recomanda ca anvelopele , inclusive cea de rezerva sa fie inlocuite dupa aceasta perioada, chiar daca starea acestora este acceptabila.

Respectarea acestor sfaturi va asigura un sofat linistit fara vibratii,  zgomote de rulare, o uzura egala a tuturor anvelopelor, protejarea suspensiei si a caroseriei, un confort sporit si o siguranta mai mare in trafic.           

Drum bun!